Miglustat

Gen.Orph

Fordøyelses- og stoffskiftepreparat.

ATC-nr.: A16A X06

  

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkKAPSLER, harde 100 mg: Hver kapsel inneh.: Miglustat 100 mg, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171).


Indikasjoner

Pasienter med lett til moderat Gauchers sykdom type 1. Skal kun brukes hos pasienter som anses som uegnet for enzymerstatningsbehandling. Behandling av progressive nevrologiske manifestasjoner hos voksne og barn med Niemann-Picks sykdom type C.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Tas med eller uten mat. Svelges hele med et glass vann.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Zavesca «Janssen»


Sist endret: 07.05.2019
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

29.04.2019

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Miglustat, KAPSLER, harde:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
100 mg84 stk. (blister)
489418
H-resept
-
74340,70CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

gaucher sykdom (gauchers sykdom): Sjelden arvelig sykdom forårsaket av mangel på enzymet glukocerebrosidase. Noen former av sykdommen fører til tidlig død på grunn av hjerneskade, mens andre former er mildere. Kunstig fremstilte enzymer kan hemme forløpet av sykdommen og hjelper mot en del av symptomene.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.