Flumazenil Fresenius Kabi

Fresenius Kabi

Benzodiazepinantagonist.

ATC-nr.: V03A B25

 

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkMiljørisiko i Norge
 V03A B25
Flumazenil (benzodiazepinantagonist)
 
Miljørisiko: Miljøpåvirkning av flumazenil (benzodiazepinantagonist) kan ikke utelukkes, da økotoksikologiske data mangler.
Bioakkumulering: Bioakkumulering av flumazenil (benzodiazepinantagonist) kan ikke utelukkes, da data mangler.
Nedbrytning: Det kan ikke utelukkes at flumazenil (benzodiazepinantagonist) er persistent, da data mangler.
Miljøinformasjonen (datert 18.01.2018) er utarbeidet av Teva.
Se miljøinfo for virkestoff i samme ATC-gruppe

INJEKSJONSVÆSKE, oppløsning 0,1 mg/ml: 1 ml inneh.: Flumazenil 0,1 mg, dinatr. edet., acid. acetic., natr. chlorid., natr. hydroxid. q.s., aqua ad iniect. ad 1 ml.


Indikasjoner

Komplett eller delvis reversering av de sentralt sedative effektene av benzodiazepiner. Brukes ved anestesi og intensivbehandling i følgende situasjoner: Anestesi: Terminering av hypnosedative effekter ved generell anestesi indusert og/eller opprettholdt med benzodiazepiner hos pasienter innlagt på sykehus. Reversering av benzodiazepinsedasjon ved kortvarige diagnostiske og terapeutiske prosedyrer hos oppegående pasienter og pasienter innlagt på sykehus. Reversering av sedasjon med opprettholdt bevissthet, indisert av benzodiazepiner, hos barn over 1 år. Intensivbehandling: For spesifikk reversering av sentrale effekter av benzodiazepiner for å gjenopprette spontan respirasjon. For diagnostisering og behandling av forgiftning eller overdose med utelukkende eller hovedsakelig benzodiazepiner.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Flumazenil «Hameln»


Sist endret: 05.10.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

18.06.2015

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Flumazenil Fresenius Kabi, INJEKSJONSVÆSKE, oppløsning:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
0,1 mg/ml5 × 5 ml (amp.)
036633
-
-
1239,30CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

anestesi (bedøvelse): Følelsesløshet, dvs. bortfall av sanseinntrykk slik som smertesans.

forgiftning: Tilstand som skyldes inntak av giftige stoffer, slik som legemidler, rusmidler, kjemikalier eller stoffer som finnes naturlig i dyr og planter, i en slik mengde at det kan føre til alvorlig skade.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

sedativ: Avslappende, beroligende.