Vinorelbine Orifarm

Orifarm Generics

Antineoplastisk cytostatikum.

ATC-nr.: L01C A04

  

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkMiljørisiko i Norge
 L01C A04
Vinorelbin
 
Miljørisiko: Miljøpåvirkning av vinorelbin kan ikke utelukkes, da økotoksikologiske data mangler.
Bioakkumulering: Bioakkumulering av vinorelbin kan ikke utelukkes, da data mangler.
Nedbrytning: Det kan ikke utelukkes at vinorelbin er persistent, da data mangler.
Miljøinformasjonen (datert 03.05.2018) er utarbeidet av Teva.
Se miljøinfo for virkestoff i samme ATC-gruppe

KAPSLER, myke 20 mg og 30 mg: Hver kapsel inneh.: Vinorelbintartrat tilsv. vinorelbin 20 mg, resp. 30 mg, sorbitol. Fargestoff: 20 mg: Gult jernoksid (E 172), titandioksid (E 171). 30 mg: Rødt jernoksid (E 172), titandioksid (E 171).


Indikasjoner

Ikke-småcellet lungekreft hos voksne. Avansert brystkreft hos voksne som ikke kan få annen behandling.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Bør tas til et lite måltid for å redusere risikoen for kvalme. Skal svelges hele med vann. Skal ikke tygges. Skal ikke suges eller løses opp. Hvis man tygger eller suger på en kapsel ved et uhell, må man straks skylle munnen grundig og umiddelbart kontakte lege. Se pakningsvedlegget for ytterligere informasjon og om hvordan man åpner blisterbrettet. Kontroller at ingen av kapslene er skadet før blisterbrettet åpnes. Skadede kapsler skal ikke svelges. Av sikkerhetsmessige årsaker skal skadede eller ikke-anvendte kapsler returneres til sykehuset eller apoteket for destruksjon i overensstemmelse med lokale retningslinjer for cytostatika.

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Navelbine «Pierre Fabre»


Sist endret: 10.01.2020
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

01.05.2020


 

Pakninger, priser, refusjon og SPC


Vinorelbine Orifarm, KAPSLER, myke:

StyrkePakning
Varenr.
SPC1Refusjon2
Byttegruppe
Pris (kr)3R.gr.4
20 mg1 stk. (blister)
419680
SPC_ICONH-resept
Byttegruppe
551,20C
30 mg1 stk. (blister)
039068
SPC_ICONH-resept
Byttegruppe
796,30C

1Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.

2Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

3Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

4Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

antineoplastisk: Legemiddel som er tumorhemmende og motvirker kreft (kreftcelledrepende).

brystkreft (brystcancer, brystsvulst, brysttumor, cancer mammae): Ondartet svulst i brystet hos kvinner. Står for ca. 30% av all kreftsykdom som rammer kvinner. Sykdommen kan behandles på mange måter, blant annet med kirurgi, stråling og kjemoterapi.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

kvalme: Kvalme (nausea) er en ubehagsfornemmelse i mellomgulv og mage, som ofte er fulgt av en følelse av at en vil kaste opp. Kvalme kan forekomme f.eks. ved reisesyke, graviditet, migrene, sykdom i mage-tarmkanalen, forgiftninger, sykdom i hjernen/indre øret, skader i hodet/hjernen og bruk av legemidler (bivirkning).

lungekreft (lungecancer): Lungekreft er en ondartet svulst som oppstår i lungene. Sykdommen er svært alvorlig og utvikler seg vanligvis raskt. Røyking er årsaken til lungekreft for 90% av mennene og for 80% av kvinnene.