Palonosetron Fresenius Kabi

Fresenius Kabi

Antiemetikum.

ATC-nr.: A04A A05

 

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkINJEKSJONSVÆSKE, oppløsning 50 μg/ml: 1 ml inneh.: Palonosetronhydroklorid tilsv. palonosetron 50 µg, mannitol, dinatriumedetatdihydrat, natriumsitratdihydrat, vannfri sitronsyre, natriumhydroksid og saltsyre (til pH-justering), vann til injeksjonsvæsker. Natriuminnh.: 0,04 mmol (eller 0,91 mg) pr. ml. pH 4,7-5,3. Osmolalitet 270-330 mOsmol/kg.


Indikasjoner

Voksne, ungdom og barn >1 måned: Forebygging av akutt kvalme og oppkast forbundet med høyemetogen kjemoterapi mot kreft. Forebygging av kvalme og oppkast forbundet med moderat emetogen kjemoterapi mot kreft.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Aloxi «Helsinn Birex Pharmaceuticals»


Sist endret: 09.01.2018
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

13.09.2016

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Palonosetron Fresenius Kabi, INJEKSJONSVÆSKE, oppløsning:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
50 μg/ml5 ml (hettegl.)
498324
-
Byttegruppe
719,10CSPC_ICON
10 × 5 ml (hettegl.)
592398
-
Byttegruppe
6864,50CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

antiemetikum (antiemetika): Legemiddel som demper kvalme.

emetogen: Noe som fremkalle brekninger.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

kreft (cancer): En gruppe sykdommer som skyldes ukontrollert celledeling. Celledelingen gir opphopning av kreftceller, hvilket gir dannelse av en kreftsvulst i organet der veksten startet.

kvalme: Kvalme (nausea) er en ubehagsfornemmelse i mellomgulv og mage, som ofte er fulgt av en følelse av at en vil kaste opp. Kvalme kan forekomme f.eks. ved reisesyke, graviditet, migrene, sykdom i mage-tarmkanalen, forgiftninger, sykdom i hjernen/indre øret, skader i hodet/hjernen og bruk av legemidler (bivirkning).