Palonosetron Fresenius Kabi

Fresenius Kabi

Antiemetikum.

ATC-nr.: A04A A05

 

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkINJEKSJONSVÆSKE, oppløsning 50 μg/ml: 1 ml inneh.: Palonosetronhydroklorid tilsv. palonosetron 50 µg, mannitol, dinatriumedetatdihydrat, natriumsitratdihydrat, vannfri sitronsyre, natriumhydroksid og saltsyre (til pH-justering), vann til injeksjonsvæsker. Natriuminnh.: 0,04 mmol (eller 0,91 mg) pr. ml. pH 4,7-5,3. Osmolalitet 270-330 mOsmol/kg.


Indikasjoner

Voksne, ungdom og barn >1 måned: Forebygging av akutt kvalme og oppkast forbundet med høyemetogen kjemoterapi mot kreft. Forebygging av kvalme og oppkast forbundet med moderat emetogen kjemoterapi mot kreft.

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Aloxi «Helsinn Birex Pharmaceuticals»


Sist endret: 09.01.2018
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

13.09.2016


 

Pakninger, priser, refusjon og SPC


Palonosetron Fresenius Kabi, INJEKSJONSVÆSKE, oppløsning:

StyrkePakning
Varenr.
SPC1Refusjon2
Byttegruppe
Pris (kr)3R.gr.4
50 μg/ml5 ml (hettegl.)
498324
-
-
varenr. 498324
10 × 5 ml (hettegl.)
592398
SPC_ICON-
Byttegruppe
6864,50C

1Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.

2Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

3Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

4Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

antiemetikum (antiemetika): Legemiddel som demper kvalme.

emetogen: Noe som fremkalle brekninger.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

kreft (cancer): En gruppe sykdommer som skyldes ukontrollert celledeling. Celledelingen gir opphopning av kreftceller, hvilket gir dannelse av en kreftsvulst i organet der veksten startet.

kvalme: Kvalme (nausea) er en ubehagsfornemmelse i mellomgulv og mage, som ofte er fulgt av en følelse av at en vil kaste opp. Kvalme kan forekomme f.eks. ved reisesyke, graviditet, migrene, sykdom i mage-tarmkanalen, forgiftninger, sykdom i hjernen/indre øret, skader i hodet/hjernen og bruk av legemidler (bivirkning).