Capecitabine Accord

Accord

Cytostatikum.

ATC-nr.: L01B C06

  

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkTABLETTER, filmdrasjerte 150 mg og 500 mg: Hver tablett inneh.: Kapecitabin 150 mg, resp. 500 mg, vannfri laktose, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171), gult og rødt jernoksid (E 172).


Indikasjoner

Adjuvant behandling etter kirurgi hos pasienter med stadium III (Duke’s stadium C) koloncancer. Behandling ved metastaserende kolorektal cancer. Førstelinjebehandling ved fremskreden ventrikkelcancer i kombinasjon med et platinumbasert regime. I kombinasjon med docetaksel til behandling av pasienter med lokalavansert eller metastaserende brystkreft når behandling med cytotoksisk kjemoterapi har feilet. Tidligere behandling skal ha inkludert et antrasyklin. Som monoterapi til behandling av pasienter med lokalavansert eller metastatisk brystkreft hvor kjemoterapi med taksaner og antrasykliner har sviktet eller ikke er indisert.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Svelges hele med vann innen 30 minutter etter mat.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Xeloda «Roche»


Sist endret: 16.06.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

04/2019

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Capecitabine Accord, TABLETTER, filmdrasjerte:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
150 mg60 stk. (blister)
161150
H-resept
Byttegruppe
362,40CSPC_ICON
60 stk. (endose)
056682
H-resept
Byttegruppe
362,40CSPC_ICON
500 mg120 stk. (blister)
581539
H-resept
Byttegruppe
2193,20CSPC_ICON
120 stk. (endose)
116712
H-resept
Byttegruppe
2193,20CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

brystkreft (brystcancer, brystsvulst, brysttumor, cancer mammae): Ondartet svulst i brystet hos kvinner. Står for ca. 30% av all kreftsykdom som rammer kvinner. Sykdommen kan behandles på mange måter, blant annet med kirurgi, stråling og kjemoterapi.

cancer (kreft): En gruppe sykdommer som skyldes ukontrollert celledeling. Celledelingen gir opphopning av kreftceller, hvilket gir dannelse av en kreftsvulst i organet der veksten startet.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

ventrikkelcancer (ventrikkelkreft, magekreft, cancer ventriculi): Kreft i magesekken. På grunn av magesekkens bevegelighet kan svulsten blir stor før den gir symptomer.