Imogas

McNeil

Ved gassansamling i mage og tarm.

ATC-nr.: A03A X13

 
  Står ikke på WADAs dopinglisteKAPSLER, myke 240 mg: Hver kapsel inneh.: Simetikon 240 mg.


Indikasjoner:

Symptomatisk behandling av utspilt abdomen (flatulens) hos voksne (>15 år).

Dosering:

Voksne og ungdom >15 år: 1 kapsel etter hvert hovedmåltid. Høyst 3 kapsler daglig. Behandlingen begrenses til 10 dager.
Administrering: Svelges hele sammen med et glass vann.

Kontraindikasjoner:

Overfølsomhet for noen av innholdsstoffene.

Forsiktighetsregler:

Dersom symptomene vedvarer eller tiltar, eller ved langvarig forstoppelse, bør lege kontaktes. Anbefales ikke ved spedbarnskolikk pga. begrenset informasjon om sikkerhet hos spedbarn og barn.

Interaksjoner:

For utfyllende informasjon fra Legemiddelverket om relevante interaksjoner, se A03A X13
Ingen kjente.

Gå til interaksjonsanalyse


Graviditet, amming og fertilitet:

Graviditet: Data mangler. Absorpsjon er ubetydelig og det forventes ingen effekt på foster. Kan brukes under graviditet. Amming: Det forventes ingen effekt på barn som ammes. Kan brukes under amming.

Bivirkninger:

Ukjent: Gastrointestinale: Kvalme, oppkast, forstoppelse, abdominalsmerte. Hud: Angioødem, utslett, kløe. Immunsystemet: Hypersensitivitetsreaksjoner som ansiktsødem og dyspné.

Rapportering av bivirkninger


Overdosering/Forgiftning:

Ingen rapporterte tilfeller. Se Giftinformasjonens anbefalinger A03A X13.

Egenskaper:

Klassifisering: Overflateaktiv silikonpolymer. Virkningsmekanisme: Fysiologisk inert substans uten farmakologisk aktivitet. Endrer overflatespenningen for luftbobler, slik at de sprekker. Absorpsjon: Absorberes ikke. Utskillelse: Uomdannet i feces.

Sist endret: 11.07.2014
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV:

30.05.2016

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Imogas, KAPSLER, myke:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
240 mg30 stk. (blister)
080897
-
-
*FSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

abdomen (bukhule): Abdomen er det anatomiske begrepet for buken eller bukhulen.

absorpsjon: Opptak i kroppen. Virkestoff absorberes av kroppen for å kunne transporteres til de steder de skal virke. Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner.

angioødem: Hevelse i hud og slimhinner, ofte i ansiktet, øyne eller lepper. Kan i verste fall føre til pustebersvær og kvening. Kan forekomme ved allergi, men varme, sollys og trykk kan også være utløsende faktorer. Oppstår noen ganger ved legemiddelbruk.

dyspné: Kortpustethet eller åndenød. Oppstår vanligvis ved anstrengelse, men ved visse hjerte-og lungesykdommer, selv ved hvile.

fertilitet (fruktbarhet): Evnen til å få barn.

flatulens (oppblåsthet): Rikelig avgang av tarmgass via endetarmsåpningen.

forgiftning: Tilstand som skyldes inntak av giftige stoffer, slik som legemidler, rusmidler, kjemikalier eller stoffer som finnes naturlig i dyr og planter, i en slik mengde at det kan føre til alvorlig skade.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

kontraindikasjoner: Forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, f.eks. en behandlingsmetode. I Felleskatalogtekstene må de forhold som angis tolkes som absolutte kontraindikasjoner, hvilket betyr at bruken skal unngås helt.

kvalme: Kvalme (nausea) er en ubehagsfornemmelse i mellomgulv og mage, som ofte er fulgt av en følelse av at en vil kaste opp. Kvalme kan forekomme f.eks. ved reisesyke, graviditet, migrene, sykdom i mage-tarmkanalen, forgiftninger, sykdom i hjernen/indre øret, skader i hodet/hjernen og bruk av legemidler (bivirkning).

utskillelse (ekskresjon): Hvordan kroppen skiller ut virkestoff og eventuelle metabolitter. Utskillelse av legemidler skjer hovedsakelig via nyrene eller via gallen.