Efavirenz Sandoz

Sandoz

Ikke-nukleosid revers transkriptasehemmer.

ATC-nr.: J05A G03

 
  Står ikke på WADAs dopinglisteTABLETTER, filmdrasjerte 600 mg: Hver tablett inneh.: Efavirenz 600 mg, laktosemonohydrat, hjelpestoffer. Fargestoff: Kinolingult (E 104), titandioksid (E 171), rødt jernoksid (E 172).


Indikasjoner

Antiviral kombinasjonsbehandling av voksne, ungdom og barn ≥40 kg infisert med humant immunsviktvirus-1 (hiv-1). Preparatet er ikke tilstrekkelig undersøkt hos pasienter med fremskreden hiv-sykdom, dvs. ved CD4-tall <50 celler/mm3 eller etter mislykket behandling med regimer som inneholder proteasehemmere. Selv om det ikke er dokumentert kryssresistens mellom efavirenz og proteasehemmere, er det foreløpig ufullstendige data for effekten av kombinasjonsbehandling basert på proteasehemmere etter at regimer som inneholder efavirenz har mislykkes.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Det anbefales at preparatet tas på tom mage, helst ved sengetid. Kan deles i 2 like doser (delestrek).

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Stocrin «MSD»


Sist endret: 31.10.2016
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV:

22.08.2013

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Efavirenz Sandoz, TABLETTER, filmdrasjerte:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
600 mg30 stk. (blister)
167046
-
Byttegruppe
2651,50CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

antiviral: Noe som hindrer at virus kan formere seg. Antivirale legemidler brukes mot virusinfeksjoner.

hiv (humant immunsviktvirus): Et virus som først og fremst smitter gjennom samleie og blodoverføring. Viruset forårsaker sykdommen aids, og fører til at kroppens immunsystem blir alvorlig svekket. I dag fins det bare medisiner som bremser sykdommen, den kureres ikke.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.