Valaciclovir Sandoz

Sandoz

Antiviralt middel.

ATC-nr.: J05A B11

  

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkMiljørisiko i Norge
 J05A B11
Valaciklovir
 
PNEC: 200 μg/liter
Salgsvekt: 1 997,79423 kg
Miljørisiko: Bruk av valaciklovir gir ubetydelig risiko for miljøpåvirkning.
Bioakkumulering: Valaciklovir har lavt potensiale for bioakkumulering.
Nedbrytning: Valaciklovir er potensielt persistent.
Miljøinformasjonen (datert 26.03.2018) er utarbeidet av GlaxoSmithKline.
Se miljøinfo for virkestoff i samme ATC-gruppe

TABLETTER, filmdrasjerte 250 mg og 500 mg: Hver tablett inneh.: Valaciklovirhydroklorid tilsv. valaciklovir 250 mg, resp. 500 mg, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171).


Indikasjoner

Infeksjoner med varicella zoster-virus (VZV) - herpes zoster: Behandling av herpes zoster (helvetesild) og oftalmisk zoster hos immunkompetente voksne. Behandling av herpes zoster hos voksne pasienter med lett til moderat immunsuppresjon. Infeksjoner med herpes simplex-virus (HSV): Behandling og suppresjon av HSV-infeksjoner i hud og slimhinner, inkl. - behandling av 1. episode genital herpes hos immunkompetente voksne og unge og hos immunkompromitterte voksne, - behandling av tilbakefall av genital herpes hos immunkompetente voksne og unge og hos immunkompromitterte voksne, - suppresjon av tilbakevendende genital herpes hos immunkompetente voksne og unge og hos immunkompromitterte voksne. Behandling og suppresjon av tilbakevendende øyeinfeksjoner med HSV hos immunkompetente voksne og ungdom og hos immunsupprimerte voksne. Kliniske studier er ikke utført med HSV-infiserte pasienter som er immunkompromitterte av andre årsaker enn hiv-infeksjon. Infeksjoner med cytomegalovirus (CMV): Forebygging av infeksjoner og sykdom forårsaket av CMV etter transplantasjon av organ hos voksne og unge.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Tas til samme tid hver dag. Svelges hele med 1 glass vann.

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Valtrex «GlaxoSmithKline»


Sist endret: 28.10.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

05.10.2015


 

Pakninger, priser, refusjon og SPC


Valaciclovir Sandoz, TABLETTER, filmdrasjerte:

StyrkePakning
Varenr.
SPC1Refusjon2
Byttegruppe
Pris (kr)3R.gr.4
250 mg60 stk. (blister)
534343
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
696,00 (trinnpris 392,60)C
500 mg10 stk. (blister)
427501
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
146,20 (trinnpris 138,80)C
30 stk. (blister)
177685
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
366,10 (trinnpris 343,80)C
42 stk. (blister)
391321
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
498,10 (trinnpris 451,40)C

1Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.

2Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

3Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

4Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

cmv (cytomegalovirus): Virus som tilhører herpesvirusfamilien. Vanlige virus som kan forårsake forbigående feber og hovne lymfeknuter. De fleste som blir smittet vil ikke få symptomer. Hos pasienter med nedsatt immunforsvar, for eksempel aids-pasienter, kan infeksjon med cytomegalovirus forårsake alvorlige symptomer. Det finnes en viss risiko for at viruset smitter fra gravide til fosteret, noe som kan føre til infeksjon og skade på fosteret.

helvetesild (herpes zoster): Virusinfeksjon i huden, som skyldes vannkoppvirus (varicella zoster-virus).

hiv (humant immunsviktvirus): Et virus som først og fremst smitter gjennom samleie og blodoverføring. Viruset forårsaker sykdommen aids, og fører til at kroppens immunsystem blir alvorlig svekket. I dag fins det bare medisiner som bremser sykdommen, den kureres ikke.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

infeksjon (infeksjonssykdom): Når bakterier, parasitter, virus eller sopp trenger inn i en organisme og begynner å formere seg.

varicella (vannkopper): Smitsom virussykdom (Varicella-zoster virus) som kjennetegnes av feber og utslett.