Flecainid Sandoz

Sandoz

Antiarytmikum.

ATC-nr.: C01B C04

  

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkTABLETTER, udrasjerte 100 mg: Hver tablett inneh.: Flekainidacetat 100 mg, hjelpestoffer.


Indikasjoner

Behandling av AV-nodal reentrytakykardi; arytmier assosiert med Wolff-Parkinson-White-syndrom og lignende sykdommer i de aksessoriske ledningsbanene når annen behandling har vært ineffektiv. Behandling av alvorlig symptomatisk og livstruende paroksysmal ventrikkelarytmi der annen behandling ikke har gitt resultater, og i de tilfeller der annen behandling ikke har blitt tolerert. Behandling av paroksysmale atriearytmier (atrieflimmer, atrieflutter og atrietakykardi) hos pasienter med invalidiserende symptomer etter konvertering, forutsatt at det foreligger et uttalt behov for behandling ut fra alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene, og annen behandling har vært ineffektiv. Strukturell hjertesykdom og/eller nedsatt venstre ventrikkelfunksjon bør utelukkes pga. økt risiko for proarytmisk effekt.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Bør tas på tom mage eller 1 time før mat for å unngå at mat påvirker absorpsjonen av legemidlet. Kan deles i 2 like doser (delestrek).

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Tambocor «Meda»


Sist endret: 30.06.2016
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

19.02.2015


 

Pakninger, priser, refusjon og SPC


Flecainid Sandoz, TABLETTER, udrasjerte:

StyrkePakning
Varenr.
SPC1Refusjon2
Byttegruppe
Pris (kr)3R.gr.4
100 mg20 stk. (blister)
065260
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
132,60C
100 stk. (blister)
537083
SPC_ICONBlå resept
Byttegruppe
323,00C

1Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.

2Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

3Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

4Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

absorpsjon: Opptak i kroppen. Virkestoff absorberes av kroppen for å kunne transporteres til de steder de skal virke. Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner.

antiarytmikum (antiarytmika): Legemiddel som regulerer hjerterytmen og motvirker rytmeforstyrrelser i hjertet.

arytmi (hjertearytmi, hjerterytmeforstyrrelse): Uregelmessig hjerterytme som følge av at de elektriske impulsene som samordner hjerteslagene ikke fungerer som normalt.

atrieflimmer (atriefibrillering, forkammerflimmer, atriell fibrillering, atriell fibrillasjon): Hjerterytmeforstyrrelse som oppstår i hjertets forkamre. Symptomer kan være hjertebank, rask puls, tungpustethet og svimmelhet.

atrieflutter: Forstyrrelse i de elektriske impulsene i hjertet som gjør at hjertets forkamre trekker seg sammen mye raskere enn normalt. Sammentrekningene ved atrieflutter er langsommere enn ved atrieflimmer.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

wolff–parkinson–white syndrom (wpw-syndrom): Forstyrrelse i hjertets rytme, som skyldes en ekstra ledningsbane mellom hjertets forkamre og hovedkamre.