Ursochol

Orifarm Generics


Gallesyrepreparat.

A05A A02 (Ursodeoksykolsyre)KAPSLER, harde 250 mg: Hver kapsel inneh.: Ursodeoksykolsyre 250 mg, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171).


Indikasjoner

Voksne: Til oppløsning av gallestener av kolesterol i galleblæren. Gallestenene bør være røntgennegative og ha en diameter på <15 mm. Galleblæren må fungere tross gallestenen(e). Primær biliær cirrhose (PBC), stadiene I-III. Barn og ungdom 6-18 år: Sykdommer i lever og galleveier forbundet med cystisk fibrose.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Tas oralt. Svelges hele med væske.

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Ursofalk «Dr. Falk»


 

Pakninger, priser og refusjon

Ursochol, KAPSLER, harde:

Styrke Pakning
Varenr.
Refusjon1 Pris (kr)2 R.gr.3
250 mg 100 stk. (blister)
093568
- 389,20 (trinnpris 265,70) C

1Blåresept (T) gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO For H-resept, se Helsedirektoratet

2Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Generisk bytte

Gjelder generiske legemidler som er byttbare i apotek. For legemiddelbytte ved institusjoner henvises til §7 i Forskrift om legemiddelhåndtering for virksomheter og helsepersonell som yter helsehjelp


For mer informasjon om byttegruppe og generisk bytte, se https://legemiddelverket.no/offentlig-finansiering/generisk-bytteSPC (preparatomtale)

Ursochol KAPSLER, harde 250 mg

Gå til godkjent preparatomtale


Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

15.08.2018


Sist endret: 19.11.2014
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)