Søkefunksjoner

Hovedsøk

Hovedsøket er et fritekstsøk som søker gjennom all informasjon på nettsiden. Når du begynner å skrive vil det etter 3. bokstav komme forslag på legemiddelnavn, virkestoff eller sykdom, men du kan også søke på andre ord slik som for eksempel bivirkninger eller bruksområder. Dersom du skriver ord som ikke får treff vil du få forslag på ord med nærliggende skrivemåte. Trefflisten er gruppert slik at du lett kan finne frem til den informasjonen du er ute etter.

Sykdomssøk

Sykdomssøket er integrert i hovedsøket. For å søke kan du velge en sykdom fra listen som kommer opp når du begynner å skrive. Søket fungerer også når du ikke velger fra listen, så lenge ordet du søker på er identisk med et sykdomsord. Søket er beregnet på pasienter, og gir en oversikt over preparater som brukes i behandlingen av ulike sykdommer. Sykdomssøket er basert på et utvalg sykdommer/ tilstander, som enkeltvis er knyttet opp manuelt mot én eller flere Felleskatalogtekster. Vurderingen av hvilke sykdomsord som skal knyttes opp mot hvilke Felleskatalogtekster er i hovedsak basert på godkjent bruksområde. Arbeidet med sykdomssøket er en pågående og kontinuerlig prosess. Vi vil gjerne høre fra deg dersom du savner en sykdom/tilstand, eller ved andre problemer med søket. Kontakt redaksjonen på post@felleskatalogen.no

Interaksjonsanalyse

Se egen beskrivelse under interaksjonsanalyse om hvordan dette søket fungerer. Interaksjonsanalyse gir informasjon om interaksjoner mellom legemidler.

Identifikasjonssøk

Se egen beskrivelse under identifikasjonssøk. Identifikasjonssøk benyttes for å identifisere ukjente kapsler/tabletter basert på deres utseende.

Avansert søk

Under Avansert søk kan du velge å søke i kapitler, registre eller avsnitt i Felleskatalogteksten. På denne måten kan du begrense søket ditt betraktelig.