Søkefunksjoner

Hovedsøk

Hovedsøket er et fritekstsøk som søker gjennom all informasjon på nettsiden. Når du begynner å skrive vil det etter 3. bokstav komme opp en forslagsliste med legemiddelnavn, virkestoff eller bruksområde. Dersom du skriver ord som ikke får treff vil du få forslag på ord med nærliggende skrivemåte. Trefflisten er gruppert slik at du lett kan finne frem til den informasjonen du er ute etter.

Søk på indikasjon (bruksområde)

Dette søket er integrert i hovedsøket. For å søke kan du velge et bruksområde fra forslagslisten som kommer opp når du begynner å skrive. Søket fungerer også når du ikke velger fra listen, så lenge ordet du søker på er identisk med et indikasjonsord. Søket er først og fremst beregnet på pasienter, hvilket betyr at indikasjonsordene er holdt på et relativt overordnet nivå. Du kan f.eks. søke på lungekreft/lungecancer, men ikke metastaserende ikke-småcellet lungecancer. Vurderingen av hvilke ord som skal knyttes opp mot hvilke Felleskatalogtekster er i hovedsak basert på godkjent bruksområde. Arbeidet med dette søket er en kontinuerlig prosess. Vi vil gjerne høre fra deg dersom du savner noen bruksområder, eller ved andre problemer med søket. Kontakt redaksjonen på post@felleskatalogen.no

Interaksjonsanalyse

Se egen beskrivelse under interaksjonsanalyse om hvordan dette søket fungerer. Interaksjonsanalyse gir informasjon om interaksjoner mellom legemidler.

Identifikasjonssøk

Se egen beskrivelse under identifikasjonssøk. Identifikasjonssøk benyttes for å identifisere ukjente kapsler/tabletter basert på deres utseende.

Avansert søk

Under Avansert søk kan du velge å søke i kapitler, registre eller avsnitt i Felleskatalogteksten. På denne måten kan du begrense søket ditt betraktelig.