Tjærepreparat.

ATC-nr.: D05A A-

 

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkSALVE: 1 g inneh.: Iktammol 15 mg, sinkoksid 150 mg, titandioksid 50 mg, ullfett, hvit vaselin, flytende parafin, lavendelolje, renset vann.


Indikasjoner

Psoriasis og eksem.

Dosering

Påføres i tykt lag, 1 til flere ganger daglig. Rens og tørk området før påsmøring. Kan dekkes med kompress og gasbind for å hindre overføring til klær.

Kontraindikasjoner

Overfølsomhet for innholdsstoffene. Væskende og infiserte sår.

Forsiktighetsregler

Inneholder ullfett som kan gi lokale hudreaksjoner, f.eks. kontakteksem.

Graviditet, amming og fertilitet

Graviditet: Lang klinisk erfaring indikerer ikke risiko for fosterskader. Langvarig bruk over store hudområder bør unngås.
Amming: Skal ikke brukes på brystene i ammeperioden.

Bivirkninger

Ukjent frekvens: Hud: Kutane overfølsomhetsreaksjoner, spesielt kontaktdermatitt.

Rapportering av bivirkninger


Overdosering/Forgiftning

Se Giftinformasjonens anbefalinger: For sink A12C B

Egenskaper

Klassifisering: Lindrende og beskyttende salve ved kløende dermatitter.
Virkningsmekanisme: Iktammol virker keratolytisk og svakt desinfiserende. Sinkoksid har adstringerende effekt. Titandioksid har kløestillende effekt. Salven har inflammasjonsnedsettende og gode dekkende egenskaper.

Sist endret: 05.07.2016
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

02.10.2017

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Inotyol, SALVE:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
30 g
476262
-
-
*FSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

dermatitt (hudinflammasjon): Hudbetennelse.

eksem: Samlebetegnelse for overflatiske hudbetennelser som vanligvis er langvarige og ikke-smittsomme. Vanligvis får man ett eller flere symptomer som rødhet, hevelser, småblemmer, hudfortykkelse og hudavflassing. Eksem kan ha flere årsaker som f.eks. arvelige faktorer, eller stoffer som kommer i kontakt med huden som nikkel og vaskemidler, såkalt kontakteksem.

fertilitet (fruktbarhet): Evnen til å få barn.

forgiftning: Tilstand som skyldes inntak av giftige stoffer, slik som legemidler, rusmidler, kjemikalier eller stoffer som finnes naturlig i dyr og planter, i en slik mengde at det kan føre til alvorlig skade.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

kontraindikasjoner: Forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, f.eks. en behandlingsmetode. I Felleskatalogtekstene må de forhold som angis tolkes som absolutte kontraindikasjoner, hvilket betyr at bruken skal unngås helt.