Cetirizin

Mylan


Antihistamin.

R06A E07 (Cetirizin)TABLETTER, filmdrasjerte 10 mg: Hver tablett inneh.: Cetirizindihydroklorid 10 mg, laktosemonohydrat 74,3 mg, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171).


Indikasjoner

Voksne og barn ≥6 år: Lindring av nese- og øyesymptomer i forbindelse med sesongbetont og helårlig allergisk rhinitt. Lindring av symptomer på kronisk idiopatisk urticaria.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Svelges med et glass væske. Kan deles i 2 like doser (delestrek).

Komplett Felleskatalogtekst

For utfyllende informasjon, se Felleskatalogtekst for

Zyrtec «UCB»


 

Pakninger, priser og refusjon

Cetirizin, TABLETTER, filmdrasjerte:

Styrke Pakning
Varenr.
Refusjon1 Pris (kr)2 R.gr.3
10 mg 30 stk. (blister)
008841
Blå resept 150,90 (trinnpris 54,40) C
100 stk. (endose)
008850
Blå resept 418,30 (trinnpris 74,60) C

1Blåresept (T) gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO For H-resept, se Helsedirektoratet

2Angitt pris er maksimal utsalgspris fra apotek. Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne *. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Generisk bytte

Gjelder generiske legemidler som er byttbare i apotek. For legemiddelbytte ved institusjoner henvises til §7 i Forskrift om legemiddelhåndtering for virksomheter og helsepersonell som yter helsehjelp


For mer informasjon om byttegruppe og generisk bytte, se https://legemiddelverket.no/offentlig-finansiering/generisk-bytteSPC (preparatomtale)

Cetirizin TABLETTER, filmdrasjerte 10 mg

Gå til godkjent preparatomtale


Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.

Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

24.09.2014


Sist endret: 02.11.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)