Etoposid Ebewe

EBEWE

Cytostatikum, podofyllotoksinderivat.

ATC-nr.: L01C B01

 

   Står ikke på WADAs dopingliste

Bestill bekreftelse på dopingsøkMiljørisiko i Norge
 L01C B01
Etoposid
 
Miljørisiko: Miljøpåvirkning av etoposid kan ikke utelukkes, da økotoksikologiske data mangler.
Bioakkumulering: Bioakkumulering av etoposid kan ikke utelukkes, da data mangler.
Nedbrytning: Det kan ikke utelukkes at etoposid er persistent, da data mangler.
Miljøinformasjonen (datert 05.04.2017) er utarbeidet av Teva.
Se miljøinfo for virkestoff i samme ATC-gruppe

KONSENTRAT TIL INFUSJONSVÆSKE, oppløsning 20 mg/ml: 1 ml inneh.: Etoposid 20 mg, vannfri sitronsyre, benzylalkohol, etanol, makrogol 300, polysorbat 80.


Indikasjoner

Voksne: Førstelinjebehandling eller til behandling av tilbakevendende eller refraktær testikkelkreft i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Småcellet lungekreft, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Hodgkins lymfom, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Non-Hodgkins lymfom, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Akutt myelogen leukemi i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Første- og andrelinjebehandling til behandling av høyrisiko svangerskapsrelatert trofoblastsykdom i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Ikke-epitelial ovariekreft, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Platina-resistent/-refraktær epitelial ovariekreft. Barn og ungdom <18 år: Hodgkins lymfom, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Non-Hodgkins lymfom, i kombinasjon med andre godkjente cytostatika. Akutt myelogen leukemi i kombinasjon med andre godkjente cytostatika.

Oppbevaring og holdbarhet

Oppbevares ved høyst 25°C og i originalpakningen. Etter fortynning: Kjemisk og fysisk stabilitet er vist i 24 timer ved romtemperatur. Bør fra et mikrobiologisk synspunkt brukes umiddelbart. Brukeren er ansvarlig for oppbevaringstid og -forhold, som normalt bør være <24 timer ved 2-8°C, med mindre fortynning/rekonstituering er utført under aseptiske forhold.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Etoposide «Accord»


Sist endret: 07.08.2019
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

13.12.2018

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Etoposid Ebewe, KONSENTRAT TIL INFUSJONSVÆSKE, oppløsning:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
20 mg/ml5 × 5 ml (hettegl.)
559424
-
-
761,30CSPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

akutt myelogen leukemi (aml, akutt myeloid leukemi): Akutt myelogen leukemi (AML) er den vanligste formen for blodkreft hos voksne. Faktorer som kan bidra til at sykdommen utvikles er arvelighet, stråling og enkelte kjemikalier. Vanlige symptomer er tretthet og blekhet. Sykdommen behandles med kraftig cellegift.

hodgkins lymfom (hodgkins sykdom, lymfogranulomatose): Ondartede svulster i lymfevevet. Sjelden sykdom som rammer unge mennesker. De vanligste symptomene er først hovne lymfeknuter, og senere, feber, nattesvette og vekttap. Takket være strålebehandling og kjemoterapi kureres de fleste i dag.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.

lungekreft (lungecancer): Lungekreft er en ondartet svulst som oppstår i lungene. Sykdommen er svært alvorlig og utvikler seg vanligvis raskt. Røyking er årsaken til lungekreft for 90% av mennene og for 80% av kvinnene.

testikkelkreft (testikkelcancer): Testikkelkreft er en ondartet svulst inne i testiklene. Årsaken til sykdommen er ukjent. Testikkelkreft er den hyppigste kreftformen hos menn mellom 15 og 35 år.