Buprenorphine Sandoz

Sandoz

Substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet.

ATC-nr.: N07B C01

  SUBLINGVALTABLETTER 2 mg og 8 mg: Hver sublingvaltablett inneh.: Buprenorfin (som buprenorfinhydroklorid) 2 mg, resp. 8 mg, laktose, mannitol, hjelpestoffer.


Indikasjoner

Substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet, i kombinasjon med medisinsk, sosial og psykologisk behandling. Preparatet er indisert hos voksne og ungdom fra alderen 15 år som har samtykket i behandling av sin avhengighet.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Til sublingval bruk. Legen må opplyse pasienten om at sublingval administrering er eneste effektive og sikre administreringsmåte for dette legemidlet. Skal legges under tungen inntil den oppløses, vanligvis 5-10 minutter. Ikke ta sublingvaltabletten sammen med mat eller drikke. Skal ikke svelges hele. Skal ikke tygges. Skal ikke suges på. Skal ikke knuses. Kan deles i 2 like deler (delestrek).

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Subutex «Indivior»


Sist endret: 06.03.2019
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

03.09.2019

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Buprenorphine Sandoz, SUBLINGVALTABLETTER:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
2 mg7 stk. (blister)
438914
-
Byttegruppe
127,10ASPC_ICON
8 mg7 stk. (blister)
096862
-
Byttegruppe
243,90ASPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.