Bunalict

Sandoz

Substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet.

ATC-nr.: N07B C51

  SUBLINGVALTABLETTER 2 mg/0,5 mg og 8 mg/2 mg: Hver sublingvaltablett inneh.: Buprenorfin (som hydroklorid) 2 mg, resp. 8 mg, nalokson (som hydrokloriddihydrat) 0,5 mg, resp. 2 mg, laktose, hjelpestoffer.


Indikasjoner

Substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet, i sammenheng med medisinsk, sosial og psykologisk behandling. Hensikten med komponenten nalokson er å hindre i.v. misbruk. Behandlingen er beregnet for bruk hos voksne og ungdom >15 år som har samtykket i behandling av sin avhengighet.

Dosering

Se SPC.
Administrering: Pasienten må opplyses om at sublingval bruk er den eneste effektive og trygge administreringsmåten. Tabletten skal plasseres under tungen til den er helt oppløst. Ikke svelg eller innta mat/drikke før tabletten er fullstendig oppløst. Dosen kan bestå av flere tabletter av ulik styrke, som kan tas samtidig eller i 2 doser. 2. dose skal da tas like etter at 1. dose er oppløst.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Suboxone «Indivior»


Sist endret: 20.03.2018
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV/EMA:

07.12.2019

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Bunalict, SUBLINGVALTABLETTER:

StyrkePakning
Varenr.
Refusjon1
Byttegruppe
Pris (kr)2R.gr.3SPC
2 mg/0,5 mg28 stk. (endose)
563104
-
Byttegruppe
309,30ASPC_ICON
8 mg/2 mg28 stk. (endose)
432632
-
Byttegruppe
863,10ASPC_ICON

1Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.

2Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

3Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.


Ordforklaringer til teksten
 

Ordforklaringer

i.v. (intravenøs, intravenøst): Begrepet betegner administrering av et parenteralt preparat som skal gis intravenøst.

indikasjoner: I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling.