Cetirizin

ratiopharm

Antihistamin.

ATC-nr.: R06A E07

 
  Står ikke på WADAs dopinglisteTABLETTER, filmdrasjerte 10 mg: Hver tablett inneh.: Cetirizindihydroklorid 10 mg, laktosemonohydrat, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E 171).


Indikasjoner: 

Voksne og barn >6 år: Indisert for å lindre nese- og øyesymptomer ved sesongbetinget og helårs allergisk rhinitt. Indisert for å lindre symptomer ved kronisk idiopatisk urticaria.

Reseptfri bruk: 

Voksne og barn >6 år: Korttidsbehandling øye- og neseplager ved allergi, f.eks. pollenallergi.

Dosering:

Se SPC.
Administrering: Kan tas med eller uten mat. Svelges med et glass væske. Kan deles (delestrek).

Pakninger uten resept: 

Inntil 30 tabletter er unntatt fra reseptplikt.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Zyrtec «UCB»


Sist endret: 20.05.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV:

03.12.2014

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Cetirizin, TABLETTER, filmdrasjerte:

StyrkePakningVarenrPris (kr)1R.gr.2Refusjon3SPC
10 mg7 stk. (blister) 011016
Byttegruppe
*F-SPC_ICON
30 stk. (blister) 048461
Byttegruppe
*F-SPC_ICON

1 Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

2 Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.

3Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.


Ordforklaringer til teksten

Ordforklaringer

allergi: Overfølsomhet, unormal følsomhet for et bestemt fremmed stoff. Det er kroppens immunsystem som gjenkjenner og reagerer på den ukjente substansen som kalles et allergen. Vanlige allergener er pollen, mugg og pelsdyr, og diverse matvarer som melk, egg og nøtter. Når kroppen kommer i kontakt med allergenet frisetter immunforsvaret substansen histamin, som utløser reaksjoner som rennende nese, nysing, opphovning, røde øyne og andre kroppsreaksjoner.

allergisk rhinitt (allergisk snue, høysnue): Betennelse i nesens slimhinne som utløses av allergifremkallende substanser, vanligvis pollen. Symptomer er nesetetthet, rennede nese og nysing.

antihistamin: Legemiddel som forhindrer eller lindrer allergiske reaksjoner. Påvirker hovedsakelig symptomer fra nese og øyne.