Acetylsalisylsyre

Actavis

Tromboseprofylaktikum.

ATC-nr.: B01A C06

 
  Står ikke på WADAs dopinglisteENTEROTABLETTER 75 mg og 160 mg: Hver enterotablett inneh.: Acetylsalisylsyre 75 mg, resp. 160 mg, hjelpestoffer.


Indikasjoner: 

Sekundærprofylakse etter hjerteinfarkt. Profylakse av kardiovaskulær morbiditet hos pasienter med stabil angina pectoris. Pasienter med sykehistorie med ustabil angina pectoris, med unntak av i akuttfasen. Profylakse mot graftokklusjon etter koronar bypass-operasjon (CABG). Koronar angioplastikk, med unntak av i akuttfasen. Sekundærprofylakse etter transitoriske iskemiske anfall (TIA) og iskemiske cerebrovaskulære hendelser (CVA), forutsatt at intracerebrale blødninger er utelukket. Preparatet er ikke anbefalt i akuttsituasjoner. Det er begrenset til sekundærprofylakse under kronisk behandling.

Dosering:

Se SPC.
Administrering: Svelges hele med rikelig væske (1/2 glass vann). Skal ikke knuses, deles eller tygges.

Følgende tilsvarende preparater har fullstendig omtale:

Sist endret: 03.09.2015
(priser og ev. refusjon oppdateres hver 14. dag)


Basert på SPC godkjent av SLV:

26.06.2015

 

Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Legemidler sentralt godkjent i EU/EØS lenkes til preparatomtaler på nettsiden til The European Medicines Agency (EMA). For sentralt godkjente legemidler ligger alle styrker og legemiddelformer etter hverandre i samme dokument.


Acetylsalisylsyre, ENTEROTABLETTER:

StyrkePakningVarenrPris (kr)1R.gr.2Refusjon3SPC
75 mg100 stk. (boks) 499151
Byttegruppe
103,10 (trinnpris 78,00)C-SPC_ICON
160 mg100 stk. (boks) 183386
Byttegruppe
103,10 (trinnpris 78,00)C-SPC_ICON

1 Pakninger som selges uten resept er angitt med stjerne * i kolonnen Pris. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.

2 Reseptgruppe. Utleveringsgruppe.

3Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell stønad, se HELFO.


Ordforklaringer til teksten

Ordforklaringer

acetylsalisylsyre: Acetylsalisylsyre (ASA): Ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) med smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt. Reduserer også blodplatenes evne til å klumpe seg sammen (aggregere).

angina pectoris (hjertekrampe): Hjertekrampe; årsaken er redusert blodstrøm i koronararteriene på grunn av innsnevringer. Symptomer er brystsmerter som stråler ut til bl.a. nakke og armer, samt tretthet og kortpustethet.